Stilstaan bij onze dierbare overledenen  

weefwerk

Op donderdag 20 september ging in de cafetaria van het Meredal onze herdenkingsviering door. We stonden samen met de familieleden en vrienden van onze overleden bewoners stil bij het afscheid en de tijd die ze in onze voorziening doorbrachten.  

Afscheid nemen is moeilijk, het hoort bij het leven en het is voor iedereen en in iedere situatie anders. Elke nabestaande verwerkt dit op zijn eigen manier en bevindt zich in een andere fase van zijn rouwproces. Met deze jaarlijkse vieringen wensen we het afscheid in Meredal een plaats te geven. 

Dit jaar werd er als symbolisch thema voor deze viering ‘het weefwerk’ gekozen. 

Het weefwerk met zijn verticale draden, kenmerkend voor het moedig verder doen, steeds opnieuw beginnen en zich niet neerleggen bij tegenslagen en ontgoochelingen. De horizontale draden van pijn en leed, van te moeten toegeven dat men het leven niet naar zijn hand kan zetten en van leren loslaten… Daarbij de draden van anderen: diegene die bijdragen aan vriendschap, nabijheid en graag zien. Al deze draden, langzaam geweven gedurende vele levensjaren, maken elk weefwerk in iemands leven tot een uniek stuk. Een weefwerk dat een leidraad en inspiratiebron kan zijn in iemand anders leven. 

Één voor één werden de namen van de overleden bewoners van Lijsterbos, Blauwbos, Sterrebos en de assistentiewoningen afgeroepen.  

Toepasselijke poëzie en muziek maakten van deze viering een mooi geheel waarbij de aanwezigen zich verbonden en gesteund voelden. Er werd afgesloten met een fotoreportage van alle overleden bewoners, vol mooie herinneringen en uit het dagelijks leven in ons woonzorgcentrum gegrepen. Elke nabestaande kreeg op het einde van de viering als aandenken een anjer mee. Nadien was er tijd voor een ontspannen babbel bij een tas koffie. 

We stonden bij deze bijeenkomst stil bij het verdriet en het gemis van onze overleden bewoners maar er was ook plaats voor het ophalen van fijne herinneringen en de dankbaarheid voor de tijd die we samen hebben doorgebracht.  

Aan iedereen die aanwezig was en van deze viering iets moois maakte een welgemeende dankjewel.