Een warme thuis

In het hart van Mere

De Valeriaan

Een plek waar ze me de rust gunnen die ik verdien.
Een plek waar ze me helpen als het echt nodig is.
Een plek waar ik nooit helemaal alleen ben.
Een plek waar ik mezelf kan zijn, altijd.
Een plek waar ik me veilig voel.
Een plek met veel licht.
Een aangename plek.
Mijn plek.
Thuis.

Over de Valeriaan

De Valeriaan is een nieuwbouwcomplex in het hart van Mere, een groene en gemoedelijke gemeente in de Oost-Vlaamse Denderstreek. Op wandelafstand vind je niet alleen de parochiekerk Sint-Bavo met sfeervol interieur, maar ook tal van wandel-en fietsroutes.

“Het complex werd naast de 30 assistentie-flats van De Merelaar gebouwd die sinds 2012 in gebruik zijn”, vertelt directeur Geert Hermans.

“Naast 42 kamers van verschillende groottes huizen er tal van diensten die we in eigen beheer uitbaten met een management dat steeds aanwezig is. Zo vindt u er een onthaalruimte, administratief centrum, taverne, restaurant, kapper en pedicure, waar niet alleen bewoners maar ook senioren uit de buurt terecht kunnen. Samen met ons rust- en verzorgingstehuis Meredal vormen De Merelaar en De Valeriaan een warme thuis voor senioren.

Veelgestelde vragen

De Valeriaan heeft 3 types van assistentiewoningen

 • Type 1    50 m²   €48,89/per dag
 • Type 2    60 m²   €54,58/per dag
 • Type 3    75 m²   €61,41/per dag

  (vanaf 01-01-2024)

 • Huur, verwarming, water en elektriciteit , Aansluiting en abonnement  voor digitale Tv-distributie, telefoon- en/of internetaansluiting en abonnement, digitaal TV toestel, Wifi, personenalarm, brandverzekering (inboedel), gebruik van alle gemeenschappelijke lokalen, onderhoud gemeenschappelijke delen en omgeving, ophaling van huisvuil zijn in de kostprijs inbegrepen. 

In de polyvalente ruimte op de benedenverdieping van de assistentiewoningen, vind je ook het informatiebord. Hierop staan allerlei mededelingen zoals data bewonersraad, geplande activiteiten, uitstapjes, mededelingen van directie, contactpersoon, vormingsnamiddagen over de werking van de elektrische apparatuur, brandveiligheid, oproepsysteem, gebruik van de zonnewering, de werking van de lift,… 

Volgende facultatieve diensten zijn te verkrijgen tegen betaling:

 • Maaltijden:
  • Ontbijt         € 2,50
  • Middagmaal  € 8,00
  • Avondmaal   € 4,00
 • Poetsdienst in de flat
 • Huur individuele bovengrondse parkeerplaats: € 10,00/maand
 • Supplement  voor een flat met 2 bewoners € 50,00/maand

 

Voor het organiseren van familiefeestjes, verjaardagen, gezellig samenzijn, heb je de mogelijkheid om de polyvalente ruimte te reserveren. We vragen je de ruimte achter te laten in de toestand waarin je deze hebt aangetroffen. Reserveren kan iedere weekdag tijdens de kantooruren bij het onthaal van ons woonzorgcentrum.