De Merelaar

In onze assistentiewoningen De Merelaar huur je een individuele woning waar je,
alleen of als koppel, zelfstandig woont.

Ben je ouder dan 65 jaar en kun je nog minimaal zelfstandig functioneren, maar is je woning niet meer aangepast aan je fysieke beperkingen? Dan kan het zinvol zijn beroep te doen op de mogelijkheden van een assistentiewoning. In onze assistentiewoningen huur je een individuele woning waar je, alleen of als koppel, zelfstandig woont. Deze woningen zijn aangepast, vlot toegankelijk en uitgerust met een noodoproepsysteem. Onze assistentiewoningen beschikken over een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. 

Je kunt er, als je dit wenst ook een beroep doen op thuiszorgdiensten, zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes waar je de andere bewoners kunt ontmoeten.

Samen met ons rust- en verzorgingstehuis Meredal vormen De Merelaar en De Valeriaan een warme thuis voor senioren.

Veelgestelde vragen

 • De dagprijs bedraagt 46,26 euro. (vanaf 01-01-2024) 
 • Huur, verwarming en water, Aansluiting voor Tv-distributie, telefoon- en/of internetaansluiting, personenalarm, brandverzekering (inboedel), gebruik van alle gemeenschappelijke lokalen, onderhoud gemeenschappelijke delen en omgeving, ophalen huisvuil zijn in de kostprijs inbegrepen. 

In de polyvalente ruimte op de benedenverdieping van de assistentiewoningen, vind je ook het informatiebord. Hierop staan allerlei mededelingen zoals data bewonersraad, geplande activiteiten, uitstapjes, mededelingen van directie, contactpersoon, vormingsnamiddagen over de werking van de elektrische apparatuur, brandveiligheid, oproepsysteem, gebruik van de zonnewering, de werking van de lift,… 

Volgende facultatieve diensten zijn te verkrijgen tegen betaling:

 • Maaltijden:
  • Ontbijt         € 2,50
  • Middagmaal  € 8,00
  • Avondmaal   € 4,00
 • Poetsdienst in de flat
 • Huur individuele bovengrondse parkeerplaats: € 5,00/maand
 • Draadloos internet:  € 10,00/maand

Iedere flat beschikt over een afzonderlijke elektriciteitsmeter. Voor het elektriciteitsverbruik wordt er maandelijks een vast bedrag aangerekend en jaarlijks wordt een eindafrekening gemaakt naargelang van het werkelijke verbruik. 

Voor het organiseren van familiefeestjes, verjaardagen, gezellig samenzijn, heb je de mogelijkheid om de polyvalente ruimte te reserveren. We vragen je de ruimte achter te laten in de toestand waarin je deze hebt aangetroffen. Reserveren kan iedere weekdag tijdens de kantooruren bij het onthaal van ons woonzorgcentrum.