Ons aanbod

Wellicht ken je een woonzorgcentrum beter onder de vroegere naam ‘rusthuis’ of een rust- en verzorgingstehuis (RVT).  De nieuwe terminologie bevat de werkwoorden wonen en zorg en dit dekt beter de inhoud  van de kernopdracht van een woonzorgcentrum. Meredal  is de laatste jaren geëvolueerd tot  een veelzijdige zorgpartner binnen de gemeente Erpe-Mere waar ouderen een beroep kunnen doen op thuiszorgondersteunende diensten (sociaal restaurant, dagopvang, thuiszorg, dienstencheques,..), of op de woonfunctie al dan niet ondersteund met zorg.  Wanneer de mogelijkheden tot zelfstandig wonen uitgeput zijn kan men er permanent met gespecialiseerde zorg verblijven.

Wanneer je thuis verzorgd wordt, kun je bij ons een beroep doen op een dagverzorgingscentrum Hiervoor werken wij samen met Familiehulp Aalst.

Wil je echter zelfstandig blijven wonen met permanente ondersteuning en zorg op jouw maat dan kun je bij ons terecht in één van de 30 assistentiewoningen De Merelaar of de 42 assistentiewoningen De Valeriaan.