Een geslaagde sneukeltocht!

sneukeltocht gezicht blur resized

Op 12 september ging onze langverwachte sneukeltocht door. 

Onder een staalblauwe hemel was het verzamelen geblazen voor alle bewoners, familieleden en vrijwilligers op het terras van het woonzorgcentrum. Iedereen werd gebriefd over het 8 km lange parcours van de tocht en iedereen werd voorzien van een petje en zonnebril, want de zon was deze keer van de partij.

Vandaaruit vertrok het richting de Koutermolen, het pronkstuk van Mere! Bij aankomst kon er al direct geklonken worden op een goede start van de tocht met een lekkere sangria met vers fruit. Molenaar Hans vertelde er gepassioneerd over de geschiedenis van de reeds 100 jaar oude molen die 65 ton weegt en nog maalvaardig is.

Na een paar mooie kiekjes aan de windmolen vertrok de groep richting het heem van de Chiro van Mere voor een volgende stop en een lekker middagmaal. De rijkelijk belegde sandwiches en wraps smaakten. Er werd door de keuken ook nog een vers appelgebakje voorzien.

De tocht zette zich verder richting Hofkensweg, waar we een rustig plekje uitzochten om van een ijsje te smullen. Ondertussen warmde onze huisband zich in de cafetaria van het woonzorgcentrum op voor de komst van de enthousiaste sneukelaars. Afsluiten deden we met bitterballen, kleine loempia’s, een Belgisch pakje friet en daarbij een swingende band op de achtergrond. Ze zongen ‘Het is weer voorbij die mooie zomer…’ maar deze onvergetelijke dag kunnen ze ons niet meer afnemen! 

Bedankt aan zovelen die van deze dag een succes maakten: Veronique, Niels, Marissa en Marte onze ergotherapeuten voor de piekfijne organisatie, onze keuken voor alle lekkernijen, alle vrijwilligers en familieleden die instonden om onze rolstoelen te duwen, Molenaar Hans, de Chiro van Mere en last but not least onze huisband. 

Een hele organisatie… maar het was het zeker waard en het is voor herhaling vatbaar!