Animatie

Animatie legt accenten op verschillende aspecten van het leven en welbevinden van onze bewoners. Het zorgt er ook voor dat onze bewoners zich thuis voelen, zich verbonden voelen en zin in het dagelijks leven ervaren. We stellen de mens achter de zorg centraal.

Wij erkennen elke bewoner als een waardevol persoon. Daarom sluit onze animatie zo nauw mogelijk aan bij de belevingswereld, behoeften, verlangens en wensen, spirituele noden,… van onze bewoners.

Animatie zorgt er tevens voor dat ook het sociale aspect niet uit het oog wordt verloren. De bewoners krijgen zo de kans elkaar te ontmoeten. Daarnaast betrekken wij ook hun familie en vrienden bij de activiteiten.

Wij houden rekening met wat onze bewoners nog wensen en kunnen. Daarom zijn zij niet verplicht deel te nemen aan de activiteiten en bieden wij hen die vrijblijvend aan.

Onze medewerkers volgden een specifieke opleiding en worden systematisch bijgeschoold. Zo communiceren ze op een correcte en respectvolle manier met onze bewoners en hun sociaal netwerk.

Deze activiteiten kunnen zowel een groepsgebeuren zijn als individueel worden aangeboden.  

Een greep uit de aangeboden activiteiten:

  • daguitstappen, verjaardagsfeesten, eucharistievieringen,…
  • koken, voorlezen krant,…
  • kamerbezoeken, aandachtspersonen,…
  • postbedeling, naai- en breiwerk,…

Een 40-tal vrijwilligers zorgen er samen met ons voor dat wij aan onze bewoners een gevarieerd en waardevol programma kunnen aanbieden.

Deze vrijwilligers zetten zich in om de levenskwaliteit van onze bewoners te verhogen.

Deze activiteiten worden vaak aangeboden in samenwerking met onder andere volgende verenigingen: